Емо Фаса: Фидосова още влияе в ГЕРБ

Елица Мартинова 22 август 2013 в 09:02 3605 16

Емил Димитров
Емил Димитров

Искра Фидосова, която след скандала с тефтерчето на ексшефа на КПУКИ Филип Златанов напусна ръководството на ГЕРБ, все още влияе в партията.

Това твърди пред БНР бившият депутат на Борисов Емил Димитров.

„Ние нямаме съмнение, че Фидосова продължава да влияе върху работата на партията. Ако Борисов вземе партията в свои ръце, тя би изглеждала по-добре“, изтъкна Емил Димитров.

OFFNews припомня, че Фаса възнамерява, зaедно с бившия земеделски министър Мирослав Найденов, да създаде през септември партия на отцепниците от ГЕРБ.

Той обаче подчерта, че няма да участва в никаква съвместна работа с бившия си колега, ако съдът докаже, че Мирослав Найденов е участвал в корупционни схеми.

Бившият депутат за пореден път отказа да съобщи имената на останалите членове във формацията с обяснението, че в противен случай те ще бъдат подложени на тормоз от страна на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Вие не познавате ли Цветанов. Хората са притеснени да казват имената си. Лично решение е на всеки от тях кога ще излезе от анонимност. Всеки може да взема решенията си по съвест“, коментира Димитров.

Той разкритикува поведението на ГЕРБ в парламента, като обясни, че това не е държание на ефективна опозиция. По думите му хората на Бойко Борисов биха били по-полезни, ако присъстват редовно на пленарните заседания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!