Емил Кабаиванов: Утре решаваме кой остава в СДС

Мая Младенова 25 ноември 2012 в 13:26 1563 0

Председателят на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: БГНЕС
Председателят на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: БГНЕС

Когато партията реши, че ти не представляваш идеите на СДС, това дали депутатите ще бъдат изключени или не, вече е на втори план. Това е най-тежката политическа и морална присъда, която може да получи един политик от своята партия.

Това коментира председателят на СДС Емил Кабаиванов пред агенция "Фокус". Той съобщи, че на свое заседание в понеделник Националният изпълнителен съвет на партията ще обсъди поведението на СДС-депутатите, които отказаха да застанат зад предложената от партията кандидатура на Петър Стоянов за конституционен съдия. По-късно самият Стоянов обяви, че отказва да приема номинацията за Конституционния съд и няма да се кандидатира за поста, за който неуспешно преди него бе предложена Венета Марковска.

„Спрямо подкрепата на депутатите, или неподкрепата им, след решението на Националния изпълнителен съвет, ще се определя кой остава в СДС и кой служи на други интереси, различни от тези на СДС, кой работи срещу СДС. На утрешното заседание ще се обсъждат действията на депутатите – вече не знам дали да ги нарека - от СДС. Утре партията ще им даде своята оценка. Моята оценка е, че те не са седесари, но партията ще им даде най-категорична оценка утре”, добави Емил Кабаиванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !