Еколози протестираха мирно пред "Московска" 33

25 юли 2012 в 21:56 2259 1

Еколози протестираха пред Столична община. Снимка: Сергей Антонов
Еколози протестираха пред Столична община. Снимка: Сергей Антонов

Еколози от гражданска група "За Витоша" се събраха на протест пред Столичната община на ул. "Московска" 33" с искане общината да бъде преразгледан  договора за приватизация на лифтовете на Витоша.

Пред общината се събраха по-малко от 100 души, които не блокираха движението на ул. "Московска", а мирно протестираха на тротоара пред общината. Те бяха подготвили протестно писмо, което връчиха на администрацията на общината. 

„Искаме Витоша за всички, а не за една фирма! Искаме ски сезон 2012/13 на Витоша!“, пише в петицията на протестиращите. Лифтовете на Витоша бяха приватизирани през 2007 г. от "Витоша ски" на Цеко Минев. 

"Защо решението на проблема с лифтовете идва чак сега и какво пречеше осем месеца просеките да бъдат почистени?", потиха протестиращите.

Те попитаха още дали ще се потърси ли отговорност от служителите на Столичната общинска агенция по приватизация за изготвения договор за приватизацията на „Въжени линии“ ЕАД, за който е потвърдено, че не гарантира в достатъчна степен обществения интерес.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови