Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Байкъри и туристи връчват писмо на Фандъкова

23 юли 2012 в 19:00 3592 2

С
С

В сряда (25 юли) в 18:15 ч. „скиори, байкъри и туристи“ от гражданската група "За Витоша" ще се съберат пред Столична община.

Те ще връчат писмо на кмета Йорданка Фандъкова, в което се посочва: „Искаме Витоша за всички, а не за една фирма! Искаме ски сезон 2012/13 на Витоша!“.

OFFNews.bg получи и пълния текст на писмото:

„Уважаеми дами и господа Общински съветници,

Уважаема г-жо Фандъкова,

Във връзка с проведената на 09.07.2012г. среща на Кмета на Столична Община с представители на собственика на лифтовете на Витоша, след която беше обещано съоръженията да бъдат отново пуснати в действие, ние като граждани, туристи, сноубордисти, скиори и велосипедисти бихме искали да се обърнем към Вас със следните въпроси:

Защо решението на проблема с лифтовете идва чак сега и какво пречеше осем месеца просеките да бъдат почистени?

Чия е отговорността за това, че решението беше намерено чак сега и как ще бъдат компенсирани столичани за пропуснатите ползи от несъстоялия се ски сезон?

Защо на заседанието на СОС от 08.03.2012г. кметът на Столична община твърдеше, че трябва да има „законодателни промени”, за да може стопанинът да изпълни задълженията си?

Ще се потърси ли отговорност от служителите на Столичната общинска агенция по приватизация за изготвения договор за приватизация на „Въжени линии“ ЕАД, за който бе потвърдено, че не гарантира в достатъчна степен обществения интерес?

Какви са възможностите този договор да бъде преразгледан и има ли политическа воля за трайното решаване на проблемите, породени от тази недалновидна приватизация?

Какви действия смятате да предпримете и каква стратегия имате, за да се подобри трайно достъпът на граждани до планината Витоша?

Какви превантивни мерки за осигуряване достъп до планината на данъкоплатците подготвя Столична община в случай, че операторът на лифтовете за пореден път не изпълни ангажиментите си и съоръженията бъдат напълно или частично спрени?

Общество и ние в частност очакваме вашите ангажирани отговори на повдигнатите въпроси.

Предварително заявяваме нашата готовност да се срещнем с представители на различните политически партии от СОС, както и с Кмета на Столична община, за да обсъдим поставените проблеми и да участваме в конструктивен диалог по темата.

С уважение,

Гражданска група „За Витоша“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews