Двама българи загинаха в катастрофа с 8 жертви в Украйна

OFFNews 11 юли 2013 в 12:06 2367 1

Автобус. Снимка БГНЕС/архив
Автобус. Снимка БГНЕС/архив

Осем души, двама от които български шофьори, са загинали в катастрофа в Украйна.

Инцидентът е станал тази сутрин в украинската Вoлинска област.

На място са загинали четирима души, включително едно дете. Други четирима са починали по-късно в болница. Има и 22-ма ранени, съобщи агенция РИА Новости.

До трагедията се стигнало след сблъсък между пътнически автобус и туристически автобус с българска регистрация.

Единият автобус е превозвал беларуски туристи от Минск и е пътувал за българския курорт „Слънчев бряг”. В него са се намирали 50 души – 40 деца до 16 години, 8 възрастни и двама шофьори. Според българското посолство в Украйна двамата шофьори са български граждани.

Другият автобус е пътувал по дестинацията Луцк-Шацк. Въпреки че според данните за този автобус са били продадени около 8 билета, в превозното средство са се намирали над 20 души. Пътниците са украински граждани.

Българската фирма-превозвач се казва "Маги Тур", съобщи Министерството на транспорта. Автобусът е превозвал деца, пътуващи за лагер в Слънчев бряг. Всички документи на фирмата са редовни и в тях няма нарушения. 

От българското Министерство на външните работи съобщиха, че инцидентът е станал около 7.40 ч., в района на град Ковел, Волинска област в Украйна. Според предварителни данни на местната полиция автобусът с двама шофьори - български граждани, е превозвал 50 беларуски туристи - 40 деца и 10 възрастни. До момента са починали 8 души, включително двамата български шофьори, а 27 души са приети в болницата в гр. Ковел.

Посолството на Република България в Киев е в постоянен контакт с местните власти и оказва необходимото съдействие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови