Два месеца след старта на кабинета министър Данов ще си има министерство

07 август 2013 в 09:43 3241 3

Иван Данов. Снимка: БГНЕС
Иван Данов. Снимка: БГНЕС

Два месеца след като кабинетът официално заработи един от министрите ще се сдобие със сграда, в която да работи заедно със 125-има чиновници.

На заседанието си днес Министерският съвет трябва да осигури сграда за администрация на Министерството на инвестиционното проектиране, оглавявано от прочулия се с източване на социални помощи от Франция Иван Данов.

Иван Данов бе вторият избор за този пост. Първата кандидатура - на архитекта на "Дюнигейт" Калин Тихолов, бе скоростно оттеглена от Пламен Орешарски заради лошия имидж на кандидата.

И до днес наличието на такова министерство буди по-скоро въпроси, отколкото одобрение. В началото министър Данов дори нямаше разписани правомощия - те бяха уточнени седмици след избора му.

Министерството на инвестиционното проектиране беше отделено от Министерството на регионалното развитие и иззе част от функциите и две от изпълнителните му звена - Дирекцията за национален строителен контрол и Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

В инвестиционното министерство ще работят 125 души. Заедно с двете си подструктури щатът му ще бъде за общо 889 чиновници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!