Радан Кънев: Новият парламент ще е парализиран

26 май 2013 в 12:03 2299 3

Радан Кънев, председател на ДСБ. Снимка:БГНЕС
Радан Кънев, председател на ДСБ. Снимка:БГНЕС

"42-то Народно събрание ще бъде един парализиран парламент, от който никакви закони няма да излязат, коментира номиниранията за наследник на Иван Костов в ДСБ - Радан Кънев. - В момента всички са вкопчени в процедурни битки и изчисляване на кворум."

Планът на предложения от БСП бъдещ премиер Пламен Орешарски не решава проблемите от кризата, програмата му дори не съдържа мерки за излизане от нея, каза Кънев пред bTV.

Радан Кънев бе номиниран за председател на ДСБ, след като Иван Костов подаде оставка заедно с ръководството на партията заради слабия резултат на изборите, който остави партията извън 42-рото Народно събрание.

Кандидатът за лидерския пост в ДСБ каза, че в партията не били подготвени да мислят за наследник на Иван Костов, но след такъв голям провал било съвсем нормално да има оставки.

Той коментира и готвеното обединение на десницата, за което заговориха фигури от дясното политическо пространство. "Обединение на десницата може да има само при здрави партии, които са наясно с исканията на избирателите си. Такива има у нас, но в криза, все пак имахме голяма загуба." Според Къневе обединяването на партии понякога дава лош резултат и единствено смисъл има в обединяване на избирателите.

„Едни хора ни питаха защо не подкрепяме достатъчно ГЕРБ, а други - защо не ги атакувахме. За част от избирателите най-важното беше да падне БСП, а за други - да бъдем пълната опозицията на ГЕРБ", обясни той част от трудностите пред партията в изминалата кампания.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки