ДСБ иска прокурорска проверка за агент Буда

Елица Мартинова 04 февруари 2013 в 12:14 2990 1

Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
Радан Кънев. Снимка: БГНЕС

„Прокуратурата има право да започне проверка по случая, ако документите за агент Буда са изнесени неправомерно“, заяви на брифинг в понеделник Атанас Атанасов от ДСБ.

„Явно от Централната служба за борба с организираната престъпност са преценили, че г-н Борисов може да е полезен, защото има добри връзки в тези среди“, заключи още Атанасов.

По думите му твърденията на управляващите, че гръбнакът на организираната престъпност е пречупен, са се изпарили окончателно.

„Само за десет дни станахме свидетели на атака срещу политически лидер, на показна стрелба срещу лидер на подземния свят и на документи, уличаващи премиера“, подчерта Атанасов.

„Премиерът Борисов се превърна във воденичен камък за демокрацията в европейски мащаб. Той се нареди редом до Берлускони и Виктор Орбан. Стана нарицателно за политик, който не води смела вътрешна политика, не решава икономическите въпроси на страната и не може да се справи с организираната престъпност“, добави Радан Кънев от ДСБ.

От десницата призоваха премиерът да се яви в парламента, където да даде обяснение за ситуацията в страната през последния месец.

По думите им българите ще дадат своята оценка за случващото се на изборите през юли.

„На тези избори ще се реши и съдбата на десницата. Нейният авторитет може да бъде запазен само чрез премахването на Бойко Борисов от ръководния пост на страната“, категоричен бе Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови