ДПС се готви за коалиционно правителство без Борисов

Елица Мартинова 08 февруари 2013 в 13:52 2097 2

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

След парламентарния вот управлението на България ще бъде коалиционно, без да е задължително да бъде от партийни функционери. Несъмнено зад следващото правителство ще стои максимално широка политическа подкрепа, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан на пресконференция в петък.

Според Местан, бъдещият кабинет ще е базиран на „съгласието на онези политически сили от демократичния спектър, които оценяват управлението на ГЕРБ като недемократично”.

“Всички членове на Централния съвет на ДПС са силно амбицирани да дадат принос към тази задача, която стои пред българската демокрация – свалянето на ГЕРБ от власт и реализирането на алтернативно, демократично управление. Аз и моите колеги от централното ръководство на ДПС регистрирахме един изключително висок политически градус във всички членове на Централния съвет на партията”, посочи още Местан.

На заседание на Централния съвет в петък ДПС избра ново ръководство за структурата си.

След Осмата национална конференция на 19 януари, когато за лидер на ДПС бе избран досегашният зам.-председател Лютви Местан, днес партията назначи и ново структурно ръководство.

Новите зам.-председатели са Филиз Хюсменова, Алиосман Имамов, Рушен Риза и Христо Бисеров. Те бяха избрани с консенсус от представителите на партията.

„ДПС е партия, в която освен писаните правила и неписаните правила, и традицията имат огромно значение”, обясни след заседанието лидерът Лютви Местан.

Той заяви, че е сигурен в качествата на избрания екип и подчерта, че през годините Хюсменова, Имамов, Риза и Бисеров са направили много за развитието на ДПС.

“Едно правило, което няма да го видите изрично разписано, но е правило, което се спазва безусловно, е, че за ефективността на един екип се съди по представянето на парламентарни избори”, коментира още Местан, загатвайки за големите амбиции на ДПС за изборите през юли.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови