Лютви Местан е новият председател на ДПС

Александра Маркарян 19 януари 2013 в 20:11 3061 2

Лютви Местан е новият председател на ДПС. Снимка: Сергей Антонов
Лютви Местан е новият председател на ДПС. Снимка: Сергей Антонов

Лютви Местан е новият председател на ДПС, съобщи БНТ.

Той е бил избран с абсолютно мнозинство тази вечер от делегатите на Осмата национална конференция на ДПС. Изборът бе проведен в отсъствието на медии в зала 3 на НДК, където се провеждаше конференцията.

Доган остава пожизнен почетен председател на партията. Той ще продължи да участва в листите на партията по време на избори в България.

Досега Местан бе зам.-председател на оттеглилия се от лидерския пост Ахмед Доган. Той е зам.-председател на ПГ на ДПС от юли 2009 г.

Местан е депутат от ДПС, член на комисията по образование в Народното събрание. Роден е на 24 декември 1960 г. в село Чорбаджийско, област Кърджали. Избран е за депутат от ДПС в Стара Загора. Сегашният му мандат като депутат е четвърти поред. Местан бе депутат от ДПС в 38-ото, 39-ото и 40-ото Народно събрание.

Днешната конференция на ДПС бе прекъсната от покушение срещу Ахмед Доган. 25-годишният нападател, насочил газов пистолет към главата на Доган, прекъсна речта преди Доган да успее да обяви оттеглянето си от поста. След нападението 25-годишният  Октай Енимехмедов бе свален на земята и бит от делегати. Малко по-късно мъжът бе изведен от залата. Той е задържан за 24 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!