ДПС са готови да се коалират с всички

Елица Мартинова 29 януари 2013 в 08:45 1522 1

Лютви Местан, ДПС Снимка: БГНЕС
Лютви Местан, ДПС Снимка: БГНЕС

„Ще кажа нещо, което ще изненада политическите ни опоненти. Ако около изборите и след изборите ние имаме ясно дефинирани национални приоритети, едва на втори план стои въпросът от кои политически сили идват те и кои точно сили ще влязат в управлението“, заяви пред bTV лидерът на ДПС Лютви Места.

По думите му следващият кабинет „трябва да е кабинет на ясните национални приоритети“.

„Ние търсим алтернативен на модела на ГЕРБ от този мандат, само това е важно за процеса на възстановяване на дефектиралата демокрация“, посочи лидерът на ДПС.

Местан неколкократно отклони въпросите на водещите, които искаха да знаят дали партията му е готова да се коалира дори с ГЕРБ.

Лидерът на ДПС коментира и оставката на образователния министър Сергей Игнатов, като посочи, че „тази сутрин научната общност ще диша малко по-спокойно“.

Въпреки това обаче Местан бе скептичен за бъдещето на просветното министерство.

„Който и да дойде на мястото на г-н Игнатов, той вече ще работи по конкретно зададения модел. Няма време до края на мандата това да се променя“, обясни Местан.

Той посочи, че очаква на пленарното си заседание в сряда парламентът да приеме предложението на ДПС и да гласува обща декларация, с която се осъжда атаката над Ахмед Доган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки