Quantcast

Димо Гяуров: СДС играе чужда пиеска

Последна промяна на 20 ноември 2012 в 10:37 1763 1

Димо Гяуров. Снимка: БГНЕС
Димо Гяуров. Снимка: БГНЕС

За пореден път СДС играе чужда пиеска. Така пред БНР депутатът от СДС Димо Гяуров коментира издигането на нова кандидатура за Конституционния съд от Синята партия. 

Вчера стана ясно, че премиерът Бойко Борисов се е срещнал с председателя на СДС Емил Кабаиванов и му е предложил синята партия да номинира конституционен съдия, а депутатите от ГЕРБ ще го подкрепят.

СДС не бива да издига чужди кандидатури. За пореден път СДС играе чужда пиеска. Принципно, нас - депутатите, би могъл да ни задължи да извършим нещо само Националният съвет, а не г-н Кабаиванов. Колкото юристи, толкава и мнения. Лично аз смятам, че трябва да се отмени решението на Народното събрание. При сегашното положение г-жа Марковска утре би могла да положи клетва. За да е по-чисто, НС трябва да отмени предишното си решение. Трябва да има номиниране. СДС действа в пълен синхрон с г-жа Фидосова и с ГЕРБ. Аз нямам нищо против да внеса кандидатурата на стойностен човек, коментира Гяуров.

Сред спряганите имена за мястото на Марковска е това на бившия вътрешен министър Емануил Йорданов. Пред БНР той заяви, че не са водени разговори с него и уточни, че номинациите зависят само от Бойко Борисов, с когото не е имал разговори. За поста се спрягат също и имената на президента Петър Стоянов, Йордан Соколов, вътрешен министър от правителството на Филип Димитров и съдия Нели Куцкова. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.11 2012 в 11:27

Първо: И аз мисля, че сегашното ръководство на СДС играе играта на ГЕРБ - разбирай Борисов!
Второ: Това трябва да е номинация на НС, но Борисов диктува и на НС, както и в цялата държава! По трагичното е, че нито една медия "независима" не му зададе въпроса " откъде накъде Вие ще молите Кабаиванов а да не го помоли Вълчев или Фидосова, тъй като това е проблем на парламента и защо точно него, а не Костов когато и ДСБ са член на Народната партия? Разбира се е ясно защо - Кабаиванов и неговата кандидатура ще е послушна на ГЕРБ и силовака Борисов!