Диана Ковачева: Няма спестени въпроси на кандидатите за ВСС

Елица Мартинова 13 септември 2012 в 09:25 1370 0

Диана Ковачева, Снимка: БГНЕС
Диана Ковачева, Снимка: БГНЕС

„Нямаше спестени въпроси, касаещи професионализма на кандидатите, при изслушванията за ВСС“, категорична бе правосъдният министър Диана Ковачева в интервю за bTV.

Тя подчерта, че въпросите, изпратени от НПО, са били прекалено много – над 140, и пратически не е било възможно да бъдат зададени.

„Имаше кандидати, които сами отговаряха на въпроси, които по-рано са им били зададени лично. Имаше и депутати, които задаваха въпросите на неправителствени организации“, уточни Ковачева.

Правосъдният министър коментира, че сред кандидатите е видяла хора, много добре запознати с проблемите на правосъдната система, но и такива, които не са били наясно.

Тя изрази надежда, че депутатите ще гласуват съвестно на база представянето на магистратите, а не според партийни убеждения.

Министърът коментира, че много от кандидатите са познати лица, но техните кандидатури са били издигнати прозрачно от колегите им.

„Ако има такива, които наистина са съсипали системата, надявам се да не бъдат избрани за членове на ВСС“, допълни Ковачева.

„Аз си поставям за цел да защитавам интересите на обществото. Ще следя работата на ВСС и ще им напомням задачите, които стоят пред тях“, обеща Диана Ковачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови