ДАНСwithme 84 посреща първите 100 дни на кабинета

05 септември 2013 в 07:50 1761 13

Пламен Орешарски
Пламен Орешарски

Днес изтичат първите 100 дни на кабинета "Орешарски". 83 от тях минаха в мащабни антиправителствени протести, подпалени от назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. 

Скандалната номинация бе одобрено от парламента на 14 юни и още същата вечер събра няколко хиляди граждани на протест пред Министерския съвет.

След като и през уикенда след назначението демонстрациите не стихната, Пеевски бе изтеглен от поста, но искрата на недоволство не угасна. Напротив. Управляващите като че не си взеха поука. Никой и до ден-днешен не е обяснил мотивите за назначението, но пък последваха още много скандални такива. Между тях е това на Иван Иванов за зам. министър на вътрешните работи (кандидатурата му бе изтеглена само след няколко часа); на бившия кмет на Царево Петко Арнаудов за директор на Горското стопанство; на Емил Иванов за областен управител на София-област; и др. На мястото на Иванов като депутат пък влезе "шефът на частното енерго" в Самоков бат' Сали.

По време на блиц-контрол пред парламента вчера премиерът Пламен Орешарски заяви, че най-голямото постижение за първите 100 дни на правителството му е, че е освободило България от страха.

И днешният 84-и ден на гнева ще започне с традиционното кафе пред парламента.

В навечерието на 100-те дни на кабинета в София се проведе голям антиправителствен протест, в който взеха участие около 7000 души. Те за пореден път призоваха кабинета на подаде оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!