Орешарски: За 100 дни освободихме България от страха

OFFNews 04 септември 2013 в 16:10 3581 13

Пламен Орешарски
Пламен Орешарски

"Може би най-важното постижение е, че освободихме страната от страха. Това можете да го чуете навсякъде по улиците, сред бизнеса, сред обикновените граждани". Този нетрадиционен за обрания си стил отговор даде днес премиерът Пламен Орешарски на въпрос за постигнатото от кабинета му в първите 100 дни на управлението.

Конкретните постигнати от правителството цели ще бъдат представени в специален отчет за първата стодневка, каза премиерът.

На въпрос в какво не е успял кабинетът Орешарски отвърна: "на този етап не успяхме да убедим част от българското общество, че работим в полза на обществото, но се надявам да успеем в следващите 100 дни, вторите".

По повод мълчаливото решение на кабинета да лиши отиващия си френски посланик Филип Отие от протоколния орден "Стара планина" Орешарски заяви, че орденът се дава за изключителни заслуги към България. Планираме да имаме далеч по-рестриктивна политика по отношение на ордените, каза той. Отие си навлече гнева на управляващите с подкрепата, декларирана от него към антиправителствения протест, предизвикан от назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС на 14 юни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!