Читатели на OFFNews на помощ на просещата фоторепортерка

Бистра Величкова 14 януари 2013 в 22:04 2006 1

Бивша фоторепортерка принудена да проси на 77 г. Снимка: Бистра Величкова
Бивша фоторепортерка принудена да проси на 77 г. Снимка: Бистра Величкова

След публикуването на материала„Фоторепортерка: На 77 г. за първи път излизам да прося“ на редакционната поща и във Фейсбук страницата на OFFNews наши читатели се отзоваха с желание и готовност да помогнат.

До момента получените съобщения са 6. На заявилите желание да помогнат предоставихме информация за връзка с жената.

Администраторът на групата на „БГ Прес Фоторепортери“ ни писа, че материалът го е разстроил дълбоко и сподели, че всички от фотографската гилдия „се печем на един огън“.  Той обеща, че ще се опита да направи, каквото може, за да помогне на просещата жена.

Получихме и съобщение от PR на голяма българска енергийна компания. В мейла тя пише следното: „Тази история ме разтърси... Не може в 21-ви век т.нар. модерна европейска държава да изостави гражданите си, да абдикира от тях и да ги доведе до просешка тояга. Това е неприемливо! Човек има правото да живее старините си в спокойствие! Затова искам да ви помоля за съдействие да се свържа с баба Елена (знам, че името й в материала е сменено с цел запазване на нейното достойнство). С мои колеги и приятели бихме искали да й помогнем с каквото можем, било то финансово или морално. Ще съм ви изключително благодарна, ако ми дадете неин адрес или локация, на която можем да я открием. Никой не заслужава майка да ти е улицата, а мащеха - държавата!“

След мейл и телефонно обаждане друг наш читател предложи да се открие банкова сметка на възрастната жена, на която всеки месец той и негови приятели, както и други желаещи, да внасят по 10-15 лева

„Недопустимо е да живее така тази жена. Винаги ми е било мъчно за такива възрастни хора, които цял живот са работили, а накрая са принудени да живеят по този начин. Щом държавата не може да им помогне, то нека поне ние, хората, направим това“, сподели той.

Получихме също така предложение за подкрепа от семейство от град Гоце Делчев. Те изразяват готовност, заедно със свои приятели да помогнат, с каквото могат.

Всеки, който иска да помогне на възрастната фоторепортерка, може да го направи, като се свърже с нас.

За връзка с нас може да ни пишете на редакционната поща: [email protected] , на пощата в страницата ни във Фейсбук или да позвъните на следните телефони:

02/439 32 33

02/ 439 32 32

02/ 439 32 30

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!