Четвърти инцидент със скъсани жици в Пловдив

Вероника Шербанова 22 август 2012 в 09:54 1685 0

Нов инцидент със скъсани тролейбусни жици в Пловдив. Снимка: plovdivutre.bg
Нов инцидент със скъсани тролейбусни жици в Пловдив. Снимка: plovdivutre.bg

Жици на тролейбусната мрежа в Пловдив се скъсаха за четвърти път за последните две седмици, съобщи „Дарик“. Това е и вторият инцидент за по-малко от 24 часа. Този път скъсаната контактна мрежа е на Коматевския възел. Няма пострадали.

На мястото са пристигнали екипи на пожарната и полицията.Заради инцидента движението беше пренасочено само в едната лента, което затрудни сутрешния трафик. Контактната мрежа вече се ремонтира. 

Това е четвъртият по ред инцидент със скъсани жици в Пловдив за последните две седмици. При първият от тях – на 10 август, загина 42-годишна жена. 

Вчера ТИР скъса тролейбусни жици близо до колелото на Централна гара в града. Зам.-кметът Димитър Кацарски обясни, че задължението за обезопасяването или премахването на контактната мрежа е на фирма „Градски транспорт“. От фирмата обаче отказаха да поемат отговорност за инцидента.

Според зам.-изпълнителният директор на „Градски транспорт“ Кольо Бъчваров мрежата наистина е стара, но виновник за случилото се е шофьорът на камиона. Съществува варианта жиците да бъдат поставени на по-високо, но тази възможност тепърва ще се обсъжда, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови