Частен замък се появи сред стоте национални обекта (видео)

OFFNews 04 октомври 2015 в 15:39 15583 4

Частен замък се появи сред стоте национални обекта (видео)

Снимка bTV

Социалните мрежи гръмнаха от възмущение, след като на корицата на книжката, на която туристите събират печати от 100-те национални туристически обекта, се появи замъкът в Равадиново, съобщава bTV.

Гражданите недоволстват, че обектът се появи на корицата на книжката „Опознай България”, където сме свикнали да виждаме забележителности като храм-паметника „Св. Александър Невски” и Рилския манастир.

Готическият замък от фентъзи приказка - с духове, кули, винарна, от 19 години е в строеж и буди любопитството на туристите покрай Созопол.

Според упътването книжката "Опознай България" запознава гражданите с: "природни забележителности и феномени, исторически места и паметници, археологически и архитектурни резервати, музеи, манастири и други обекти, свързани с богатото културно-историческо наследство".

Обяснението на Българският туристически съюз е, че собственикът на атракциона е платил за реклама на втората страница, но по грешка снимката била сложена на челно място. Отпечатани са 1800 книжки, преди грешката да лъсне.

„Спряхме ги от пазара. Ще бъдат бракувани. Но самият обект е една реклама, както ви казах. Не е свързан с движение "100 национални туристически обекта”, обясни изпълнителният секретар на съюза Венцислав Удев.

Версията на ръководството на замъка е съвсем друга - те показват оферти от туристическия съюз.

”Казаха, че имат действително интерес и ни изпратиха писмо, където предлагат да се присъединим към семейството на 100-те национални обекта, какво още можем да направим, включително колко струва влизането на заглавната страница”, твърди Янко Кръстев, управител на замъка.

Въпреки твърденията на Българския туристически съюз сгрешените книжки са все още се намират на пазара.

В замъка са обидени и твърдят, че скандалът е провокиран от завистливи конкуренти. От туристическия съюз са готови да върнат парите на собственика на замъка, ако той си ги поиска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови