ГЕРБ искат оставката на Миков

Елица Мартинова 24 юли 2013 в 10:34 1724 10

 Михаил Миков. Снимка: БСП - пресцентър
Михаил Миков. Снимка: БСП - пресцентър

"Заради очевидната некомпетентност на Михаил Миков и диктаторското му поведение, което потъпква демократичните устои, от ПП ГЕРБ настояваме председателят на НС да подаде оставка", пишат в съобщение до медиите бившите управляващи.

Според партията на Борисов председателят на НС е нямал законови основания да отмени редовото заседание на парламента днес.
"Абсолютно недопустимо е председателят на НС да отменя чрез телефонен апел пленарното заседание. Редовните заседания могат да бъдат отменяни само с изрично решение на пленарната зала на парламента и Михаил Миков категорично не разполага с никакви законови правомощия да призовава депутатите да не идват за заседание", пишат още от партията.

От ГЕРБ смятат, че поведението на Миков е "поредно доказателство за управленческата немощ на мнозинството на БСП, ДПС и "Атака". Хората на Борисов отново подчертават, че кредитът на доверие към парламента е напълно изчерпан и изходът от кризата са предсрочни избори.

По-рано днес експремиерът Борисов коментира, че Михаил Миков вероятно "се е почерпил", за да дръзне да отмени заседанието на парламента, противно на правилата за работа на НС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!