БСП иска парламентарна анкетна комисия заради „Буда“

04 февруари 2013 в 15:46 1662 0

БСП настоява за създаването на специална парламентарна анкетна комисия заради изнесените данни за агент
БСП настоява за създаването на специална парламентарна анкетна комисия заради изнесените данни за агент "Буда". Снимка: Сергей Антонов

БСП настоява за създаването на специална парламентарна анкетна комисия заради изнесените данни за агент "Буда" още в рамките на тази седмица, съобщи на извънредна пресконференция депутатът от левицата Михаил Миков.

Като вътрешен министър категорично не съм знаел за "Буда", каза още Миков.

Ситуацията е толкова неприятна и изисква намесата на парламента и на прокуратурата. Ако прокуратурата не се самосезира, ние имаме готовност да го направим. А ако не може да бъде създадена специална парламентарна комисия, казусът да се разгледа от комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, заяви Ангел Найденов.

Ще се радваме, ако информацията за "Буда" е недостоверна, подчерта Ангел Найденов.

Депутатът от „Коалиция за България“ Петър Курумбашев сравни премълчаването на новината за "Буда" от страна на bTV с първоначалното й премълчаване по време на протестите на Орлов мост.

Според депутата, Facebook е най-свободно медийно пространство. Курумбашев цитира статус на Венци Мицов от Facebook -дали последователите на ГЕРБ вече ще се наричат "будисти".

Юлиуш Висожински

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови