ГЕРБ осъди "Буда"

Последна промяна на 04 февруари 2013 в 16:07 2963 3

Бойко Борисов, премиер и лидер на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов, премиер и лидер на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

ГЕРБ излязоха с остра декларация, която осъжда агентурните методи и компроматната война, която се води срещу нея, след разразилия се скандал с досието "Буда".

От документите става ясно, че Борисов е бил обект на интерес от страна на службите, които са имали намерение да го вербуват заради близките му отношения с "оперативно интересни лица".

В декларацията на партията се казва:

ПП ГЕРБ категорично се противопоставя срещу поредния сценарий срещу лидера на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов. За нас е ясно, че отново е задействан сценарият за подмяна на дневния ред. Този сценарий все повече заприличва на поредната уговорена политическа сделка между бивши коалиционни партньори и довчерашните им опоненти. Това се посочва в позиция на ПП ГЕРБ, разпространена до медиите. 

Периодично преди избори, от 2005 година, когато Бойко Борисов беше кандидат за кмет, до днес, когато отново настава предизборно време, в Интернет пространството се пускат подобни инсинуации, целящи единствено и само да удрят по авторитета на човека, който ги би 7 пъти на всички избори до сега.

В собствените си егоистични цели за политическо присъствие, опонентите ни за пореден път целенасочено, с компроматни похвати, се опитват да извадят от равновесие управлението на страната.

Не сме учудени от координираните позиции от представители на БСП и ДСБ. Ясно е, че започнатите реформи и усилията на премиера пораждат силна непоносимост в нашите опоненти. Очевидно е, че случващата се промяна във всички сфери от живота на българските граждани и реформаторската политика на ПП ГЕРБ, ужасяващо дразнят и червените, и сините, които се провалиха.

Все по-ясно става, че атаката, която се води срещу ГЕРБ и лидера на партията Бойко Борисов, не е само политическа. Зад нея прозира засегнатия финансов ресурс на сивата икономика, пазен грижливо години наред от същите тези червени и сини.
Нека стане ясно обаче, че няма да позволим политическо изнудване, не сме съгласни хора, които толерираха контрабандата, които си уреждаха срещи с оперативно интересни лица, които се съветваха с Октопода, днес да се опитват, размятайки поредния компромат, да всяват изкуствено напрежение.

Категорично заявяваме, че няма да позволим легитимно управление да бъде подменено с нелегитимни компроматни похвати за срив на доверието. Нека тактиците на този сценарий разберат, че главният им режисьор се провали за пореден път. Провали се 2005-та, когато Борисов без партия, излезе сам в предизборна битка и спечели убедително одобрението на софиянци. Тактиците се провалиха два пъти през 2007-ма, когато ПП ГЕРБ, водена от своя лидер Бойко Борисов, спечели европейските и местни избори, въпреки че беше задействан същият този сценарий. Провалиха се и 2009-та, когато българското общество свали доверието си от тях. Провалиха се и 2011-та, отново два пъти, ГЕРБ спечели убедително и местния и президентския вот.

След като ГЕРБ наруши интереса на кръга олигарси в държавата, след като спряхме основните финансови кранчета на сивата икономика, след като ГЕРБ върна доверието на Брюксел, след като обявихме безкомпромисна битка срещу организираната и икономическа престъпност, не се учудваме от компроматния модел, задействан отново преди избори. За нас е ясно, че опонентите ни нямат друг полезен ход – когато нямаш аргументи, използваш компромати. Със съжаление констатираме, че предизборната надпревара за пореден път ще се води в полето на компроматната война.

За нас е повече от ясно кой има политическа изгода от задействането на този сценарий отново. Остро осъждаме опитите за подмяна на дневния ред с инспирирани скандали и агентурни методи. Подкрепяме усилията на правителството и премиера за осигуряването на по-добър живот на българските граждани, категорично заставаме зад всяко едно негово действиe и заявяваме, че няма да се поддадем на провокации.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2013 в 16:56

Тази реакция само показва колко много истина има в т.нар. компромат. Защото така отговарят на обвинения само виновните и глупавите. Интелигентният и чист човек би казал просто и ясно: "Изнесената информация не отговаря на истината, но тъй като буди съмнения относно моралния интегритет на лидера на нашата партия, ние изискваме да бъдат разсекретени всички документи по делото "Буда", за да докажем невинността на премиера на република България."

Те, разбира се, никога не биха написали подобно изявление: 1) защото не им достига ум; 2) защото не им достига истина. Но и да го напишат така, това пак не би имало значение, тъй като самата идея, че Борисов комуникира с "оперативно интересни обекти" е достатъчна за липсата на морален интегритет. Защото, съгласете се, през 1997 едва ли на въпросните служители на МВР, свързани с "Буда", са мислели, че Бойко Борисов е бъдещ главен секретар, кмет, че и премиер.
То, само този случай да беше, а има вече предостатъчно публикации за миналото на Борисов, връзките му с мафията и самото му участие в тази мафия. Решенията на настоящото управление също се взимат по мафиотски начин. Ако не си съгласен да си с тях, ти правят предложение, на което не можеш да откажеш (справка гласуването за главен прокурор).

Отделно, не знам защо всеки път се пропуска и прословутия случай с Мишо Бирата, като това е класически случай на злоупотреба с власт и ако живеехме в често даваната от Борисов за пример Германия, сега вече щеше да тече безперспективното обжалване на адвокатите му и щяхме да имаме най-малкото друг премиер, ако не и друго правителство.

04.02 2013 в 16:26

Какво може да се очаква от тях,след като повечето от половината са бивши милиционери и възпитаници на школата"Георги Димитров" в Симеоново,пардон,то било вече и Академия,да не останат по назад от другата "ковачница на кадри" ВИФ "Георги Димитров"

04.02 2013 в 16:11

айде стига глупости - ясно си пише в документа !