Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Манолова кани граждани, за да коват нов Изборен кодекс

Елица Мартинова 18 юни 2013 в 07:34 2646 5

Мая Манолова, Снимка: БГНЕС
Мая Манолова, Снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова кани днес представители на неправителствени организации на среща, за да обсъдят нужните промени в Изборния кодекс.

Срещата е по настояване на премиера Пламен Орешарски, който вчера поръча на Манолова да се срещне с гражданските организации по смешност. Според него това е сред основните искания на гражданите.

„Заместник-председателят на парламента очаква с представителите на гражданските организации да бъдат обсъдени както основните идеи за промени в изборните правила, така и процедурата, по която ще бъде изработен нов изборен кодекс”, се казва в съобщението на парламента.

Червеното острие явно се опитва да овладее вълната от протести, защото според обяснението й новите изборни правила са сред основните искания на гражданите, които вече четвърти пореден ден излизат на улицата, за да изразят гнева си срещу кабинета „Орешарски”.

"Гражданските организации и движения няма да бъдат фон, а основен участник в процеса по изработването на новия изборен кодекс", обещава зам.-председателят на НС.

Манолова ще предложи на паритетен принцип да се състави комисия, която да се занимава единствено с промените в изборните правила.

Не е ясно дали Манолова се опитва да удовлетвори исканията на хората или подковава съдбата на партията си, защото очаква протестиращите да постигнат исканията си и в най-скоро време да има нови парламентарни избори.

В понеделник от ГЕРБ призоваха за спешни промени в Изборния кодекс и нови избори в най-скоро време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews