БСП: България е знаела за атентата в Бургас

Последна промяна на 15 септември 2012 в 14:44 1790 4

Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС
Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

„България е имала информация за предстояща реална заплаха за терористичен акт две-три седмици преди атентата на летище „Сарафово” в Бургас”, заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на партията.

Тя се позова на доклад на Министерски съвет, в който изрично се споменава за реална опасност от терористични нападения. Документът е бил приет и подписан две-три седмици преди атентата в Бургас на 18 юли.

„Става въпрос за годишния доклад на Министерски съвет по национална сигурност за 2011 г. В него има констатация и буквално изречението е, че има реална заплаха от терористични актове на територията на страната. Това е цитат от доклада, констатация на правителството, под която стои подписът на Бойко Борисов. Знаели са, след като цялото правителство го е констатирало, написано и подписано, значи е имало такава информация”, поясни Нинова.

Тя отказа да даде повече информация с обяснението, че не иска да „хвърля бомба”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.09 2012 в 13:37

Тогава предлагам да се иска вот на недоверие на правителството, за това че знае че Слънцето ще избухне, но вече четвърта година не си мърда пръста дори да напише програма за действие и защита на населението в случай на превръщането на централната звезда в свръхнова.

16.09 2012 в 09:26

Знаели са, разбира се. Всички експерти потвърдиха за съществуването на подобни предупреждения. Не е важно дали "тая" ще се гръмне, важното е че нас ни гръмнаха и могат отново да го направят, само че сега с повече български жертви, след като малоумното ни правителството прави изнесено работно заседание в Израел на 11 септември.

16.09 2012 в 07:45

Тая защо не се гръмне.От тях комунистите какво може да се очакв????????а

15.09 2012 в 20:58

Ако изложеното е всичко което са имали, значи службите не са знаели за работата в Сарафово, и няма как да бъдат обвинявани за допускането му. Тогава въпросното заявление е само заяждане, и кьорфишек.