Брюксел подарява 2 млн. на чалгата

15 януари 2013 в 09:41 20888 42

СНИМКА: БГНЕС
СНИМКА: БГНЕС

Брюксел одобри проект на стойност близо 2 милиона лева, с които да се финансира развитието на българската чалга.

Това става чрез безвъзмездна помощ по програма "Конкурентноспособност", става ясно от Информационната система за изпълнение и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България. Там се вижда, че няколко български продуцеднтски къщи, работещи с телевизии, са спечелили европроекти. Сред тях са тези на Иван и Андрей, Магърдич Халваджиян, Димитър Митовски. Най-високо оценен обаче  е проектът на Митко Пайнера (Митко Димитров) - 3,2 млн. лева, от които Брюксел отпуска 1,9 милиона лева. 

Неговата фирма "Пайнер медия" ще получи пари за нова техника и оборудване, за да може да засили позициите си на вътрешния пазар. "Чрез повишаване качеството на предлагания продукт „Пайнер Медиа” ООД ще съумее да привлече значителен брой нови зрители, да вдигне рейтинга си, като това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама. Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика", е записано в мотивите на проекта.

Крайната дата на проекта е 23 април 2013 г.

Телевизия "Планета" е собственост на продуцентската компания "Пайнер", работеща главно с чалга изпълнители. Години наред телевизията беше сред най-гледаните, като стигаше до 5-а позиция по рейтинг. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!