Борисов с ново двайсе: десният проект се финансирал от Цветан Василев

06 юли 2013 в 10:46 5884 19

Бойко Борисов в автомобил на НСО. Снимка: БГНЕС, архив
Бойко Борисов в автомобил на НСО. Снимка: БГНЕС, архив

Словесната война между политиците, съпътстваща антиправителствените протести, навлезе в нова фаза. След кратко медийно въздържание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес заяви, че олигархичният кръг, свързан с Делян Пеевски, финансира новото дясно обединение, което подготвят няколко от извънпарламентарните партии. От самото начало на преговорите за това обединение лидерът на ДСБ Радан Кънев и останалите партии в преговорите обявиха, че е изключено да се сдружат с ГЕРБ.

Реформаторският блок, съставен от няколко десни партии, се финансира от банкера Цветан Василев, атакува ги днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред БНТ. Той хвърли думите в ефир, без да се позовава на никакви доказателства.

Според Борисов обединението се нуждаело от журналиста Николай Бареков - за да може той всеки ден да търси контронтация с ГЕРБ и лидера й и "на фона на всичко това да бъдат обиколени хората, да се яхнат протестите в момента".

„Както на „Атака” им хванахме печатницата, където печатат плакатите, така знаем и на ДСБ къде печатат плакатите. Тези хора отиват пред нашата централа, застанат за една минута, докато множеството от протеста минава през паркинга и отива към централата на БСП”, каза още той, явно раздразнен, че протестиращите в София по традиция всяка вечер освиркват и централата на ГЕРБ.

По думите на Борисов бившият лидер на ДСБ Иван Костов дирижирал „своите десни, които си мисли, че със своите 3% ще направи 33%”. „Той доведе и направи изключително много БСП и ДПС да се върнат на власт и сега с Цветан Василев той прави десен проект”, каза той. По думите му връзката между Иван Костов и Цветан Василев била приятелска и е от години.

Цветан Василев е мажоритарният собственик на КТБ, който финансира медийната група на Делян Пеевски. Тъкмо назначението на Пеевски за шеф на ДАНС взриви протестите срещу правителството, започнали преди 23 дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!