Новите десни ще са по-слаби от ГЕРБ

Георги Савчев 03 юли 2013 в 22:19 9278 26

Дискусията
Дискусията "Новата стара десница". Снимка: Ю. Висожински

Партиите в новия десен реформаторски блок ще запазват и укрепват собствените си структури. Това съобщи лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев на дискусия "Новата стара десница", организирана от клуба на стипендиантите на Фондация „Конрад Аденауер“.

ГЕРБ се изгради върху нереформираната структура на МВР, върху дълбоко интегрираната с мафията в България структура на МВР, както и върху пряката връзка между бизнес и администрация – нещо, което убива и представата за модерна администрация, и представата за свободна икономика у нас. Затова смятам, че ние като десница нямаме път към това да бъдем мнозинство в България, защото сме принудени да се сблъскаме с това, от което ГЕРБ черпи сила. Най-вероятно сме принудени да бъдем по-слаби от ГЕРБ още известно време, каза Радан Кънев.

Това е дълга и упорита борба, в която ГЕРБ могат да бъдат пример за добра организационна работа, но не и пример за модел на връзка между политиката и общността, категоричен е лидерът на ДСБ.

В момента в България ситуацията е сравнима с 90-те. Преходът по-скоро е бил движение в кръг, отколкото вървене към определена посока, каза от своя страна Тома Биков от „Движение България на гражданите".

Трябва да забравим за PR-ите, трябва да си кажем всичко, което си мислим. С цялата цена, която трябва да се плати. Без широка обществена подкрепа, без да се отворим към най-широк кръг хора, ние не можем да изпълним нито една сериозна задача. Трябва да имаме силни позиции и в малките общини, подчерта Биков.

Преговорите за новия десен реформаторски блок започнаха през юни. В тях участват ДСБ, "Зелените",  „Движение България на гражданите",  „Синьо единство” и Народна партия „Свобода и достойнство”.

Български демократически форум (наследникът на Съюза на българските национални легиони) ще участва в преговорния екип на ДСБ, съобщи още Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!