Ултиматумът на Бойко: ГЕРБ се връща в НС, ако падне имунитетът на Волен

06 юли 2013 в 11:05 4744 13

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще се върне на заседанията на Народното събрание и ще иска вот на недоверие на правителството, ако прокуратурата отнеме имунитета на Волен Сидеров или се гарантира редът и спокойствието в пленарната зала. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов пред националната телевизия.

„Тогава ще искаме вот на недоверие, ще се борим парламентарно докато падне този парламент и да се направят предсрочни избори”, каза Борисов. „Те знаят, че ще има предсрочни избори. Въпросът им е колко време ще могат да си купят. Това, което чух, че ще взимат 1 млрд. лв., за да покриват някаква имагинерна дупка, която не съществува на практика, при по-добри приходи в бюджета от заложените от нас, при това, че международния валутен фонд им го казва, те най-хитричко взимат само едно изречение и пускат – че социалните мерки били добри”, каза още Борисов.

За лидера на „Атака” той каза, че Сидеров е човек, който отива и крещи пред СКАТ вчера - утре ще дойде да крещи…неговите хора от телевизия „Алфа” дни наред стоят пред дома ми под немия поглед на властта.

Борисов се оплака от поведението на Сидеров, който по-рано подкрепяше правителството на ГЕРБ. „Комшиите не могат да спят, да отидат на работа. От една страна парламентът блокиран, от другата страна – дома ми блокира. Къде да ходя?”, каза той. „Този човек, както виждате с наглостта си, отишъл под балконите на Валери Симеонов отдолу да подвиква и отива след това да се оплаква, че бил нападан”, каза още той. За реакциите на БСП и ДПС Борисов каза, че „седят и гледат като малки деца майка си, защото зависят от този човек”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!