Борисов предложи на "Атака" заедно да бойкотират БСП и ДПС

Нели Чолашка 18 октомври 2013 в 10:29 5470 61

Бойко Борисов и Волен Сидеров в парламента.
Бойко Борисов и Волен Сидеров в парламента.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи на депутатите от "Атака" да се обединят срещу БСП и ДПС и заедно да не се регистрират, докато в дневния ред на парламента не влязат приоритетно точките за мораториума върху продажбата на българска земя на чужденците и затваряне на границата за бежанците.

Той отправи този апел чрез медиите в кулоарите на парламента. По двете теми националистите са внесли предложения, които по принцип се включват в дневния ред на Народното събрание, но винаги са сред последните точки и така и не се стига до тяхното обсъждане.

"Много ми е интересен Волен Сидеров – те всеки ден ги предлагат тези точки и се подиграват с тях. Това са най-злободневните теми. Нямам контакт с "Атака", но им предлагам – да не се регистрираме двете партии, докато не стане първа точка. Ако те са искрени, че искат първа точка – не се регистрираме, не работи парламентът. Преместват я като първа точка в дневния ред, регистрираме се и ги разглеждаме", обясни Борисов.

По думите му предложението за мораториум върху продажба на земя може да мине в Брюксел.

"Въпросът изисква да отидеш да им кажеш какъв е проблемът, да познаваш премиерите, ние сме външна граница на ЕС. Същото говоря за Южен поток. Така както действат, ще объркат и Южен поток", коментира още бившият премиер.

Според него  темата се отлага, защото "трябва да се отиде в Брюксел, а там се влиза през парадния вход" (визира премиера Пламен Орешарски, който на официални събития влеза редовно от задния вход, за да се пази от протестиращите срещу кабинета).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!