Орешарски: Ние сме издръжливи, да видим ГЕРБ докога ще издържи

Нели Чолашка 16 октомври 2013 в 14:18 3604 15

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Ние сме издръжливи, по-скоро питам ГЕРБ докога ще издържи. Така премиерът Пламен Орешарски отговори на въпрос дали правителството ще издържи на "вотове до дупка" в кулоарите на парламента днес.

Орешарски с повечето си министри днес беше в парламента за дебатите по втория вот на недоверие, поискан от ГЕРБ. Заради заседанието в НС бе отложено заседанието на Министерския съвет.

Вторият вот бе “за провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата”, а първият - отхвърлен от мнозинството - за политиката по инвестиционното проектиране.

Още при първия вот лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се закани, че ще внася "вотове до дупка" и, верен на думите си, планира да внесе трети вот още този петък. Това стана ясно от негово изказване пред журналисти днес. ГЕРБ ще искат трети вот на недоверие заради политиката на управляващите в сферата на културата.

Днес Борисов определи БСП, ДПС и министрите им като "карикатури на управляващи". В групата той включи и "Атака",  чиито депутати днес присъстваха, за да осигурят кворум. Липсваше само лидерът Волен Сидеров, който отново, както и при дебатите по първия вот, се оказа на посещение в Австрия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews