Борисов към работничката от ВМЗ: И аз съм ял лук, но златни пръстени нямахме

17 януари 2013 в 10:47 4486 12

 Даниела Генкова от ВМЗ,
Даниела Генкова от ВМЗ, "Жената с пръстените". Снимка БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е обиден на работничката от ВМЗ "Сопот", която му прати хляб и лук. 

В предаването "Свободна зона" на ТВ+ той отговори на Даниела Генкова, която вчера заяви, че ще продаде пръстените си, за да изхрани семейството си, след като от завода не е получавала заплата. 

Задочният диалог между премиера и Генкова започна, след като тя му изпрати лук и хляб, като алегория за положението, до което са докарани работещите в завода. Реакцията на Борисов тогава не закъсня: „Госпожата от ВМЗ-Сопот, която ми пращаше лук - всичките ѝ пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам златни пръстени”. В отговор Генкова заяви, че ще продаде пръстените си.

На въпрос на водещия на предаването Георги Коритаров: "Идва ли ви отвътре да се извините на тази жена в Сопот, за чиито пръстени споменавахте, и която ви отговори с това, че те са ѝ по наследство и че ако ги продаде, така или иначе няма да има какво да яде?", Борисов казва: Защо да се извиня? И аз се чувствам обиден от нея да ми праща лук. В края на краищата, аз съм ял хляб и лук много години. И сме били най-бедното семейство, и сме живели пет човека в две стаи. Но не съм пращал на никой тогава лук и хляб. Още повече, че при положение, че положих толкова усилия за този завод, който 22 години изобщо не е реформиран – откъде-накъде? И на снимката, която е във вестниците - няколко пръстени, златни. Майка ми никога не е имала златни пръстени, нито аз съм имал златни пръстени. Откъде-накъде ще ми праща лук?! Че не осигурихме 1 милион преди Нова година за коледните и новогодишни празници, за да могат да си посрещнат нуждите? 1 милион просто го дадохме. Точно като социални пари. 6 милиона дадохме преди няколко месеца. Просто директорът е взел поръчки или взел материали, затова не са стигнали за заплати."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!