Борисов хвърля оставка, ако падне забраната за пушене?

15 декември 2012 в 14:25 6654 31

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е готов да даде оставката си, ако падне забраната за пушене в заведенията. 

Това стана ясно от думите му в предаването "Годината" на "Дарик". Борисов заяви, че е против предложената от независими народни представители промяна на тоталната забрана на цигарите на закрити обществени места, която се очаква да бъде обсъдена в пленарна зала през следващата седмица.

„Абсолютно сме против да падне забраната. Да се надяваме, че няма да ме карат да ходя пак с оставка на следващото гласуване. Защото знаете, че по закона за конфискация депутатите на ГЕРБ не гласуваха първия път закона, той падна. Имаше тежко отражение в Брюксел за това. При следващото гласуване аз си бях написал оставката до председателя на Народното събрание и отидох в парламента да видя как ще гласуват моите депутати. Да се надявам, че преди изборите няма да ме накарат по-рано да я свърша тази работа. Затова се надявам да се съобразят с моето мнение. Ние, като партия, сме поели да пазим здравето на хората".

Ако ГЕРБ спечели следващите избори, Симеон Дянков ще бъде отново финансов министър на България, обяви Борисов: „Много хора го мразят, но той се справя много добре. Много държави фалираха, много държави изкараха хората си на улицата, след като бяха харчили повече, отколкото са произвеждали. Ние сме отговорни хора и към следващите поколения.

На поредното искане на оставката на Симеон Дянков от страна на лекарския съюз Борисов отговори: „Те го правят всяка година, а ние по 700 милиона всяка година повече даваме за здравеопазване и все не им стигат. Толкова много пари, колкото сега се наливат за здравеопазването, никога не е имало. Въпросът е и самите доктори, и шефове на болници да си дадат сметка как ги харчат".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!