Бивш зам.-социален министър виновен за IntegrateMangali

19 юли 2012 в 21:00 3041 3

Деяна Костадинова. Снимка: БГНЕС
Деяна Костадинова. Снимка: БГНЕС

Гафът с официалния документ на сайта на президентството, в който ромите са наречени мангали, е сътворен от подчинените на бившия зам.-социален министър Деяна Костадинова.

От март тази година тя е секретар на Росен Плевнелиев по социалната политика и в нейния ресор е Националната стратегия за интеграция на ромите, озаглавена на сайта на президентството като  NationalStrategyIntegrateMangali.

OFFNews.bg не успя да се свърже с Костадинова на телефона, с който разполагаме, за да разберем кой точно е сложил това обидно заглавие на документа и как точно ще бъде наказан (от президентството официално се извиниха днес и обявиха, че ще има наказани за гафа).

Деяна Костадинова се премести от Министерството на труда и социалната политика (МТСП) в президентството в началото на март тази година. В социалното ведомство последно беше заместник на Тотю Младенов  с ресори европейски програми, политика на пазара на труда и международна дейност.

Тя зае този пост през юни 2011 г., след като беше уволнен зам.-социалният министър Красимир Попов за несправяне с работата и най-вече за лошо усвояване на пари по оперативна програма "Човешки ресурси".

Преди да стане зам.-министър Костадинова се водеше съветник на премиера по социалните въпроси. 

Тя започва да гради кариера в държавната администрация от януари 2001 г., когато е назначена за главен юрисконсулт на Държавната агенция за закрила на детето. После е на ръководни длъжности в Държавната агенция за закрила на детето и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Докато Костадинова е зам.-социален министър, отговарящ за пазара на труда, Министерският съвет отпусна на Алексей Петров 371 000 лв. чрез Националния план за действие по заетостта през 2012 г. 

Парите бяха отпуснати на Съюза за стопанска инициатива (ССИ), чийто почетен председател е Алексей Петров - по проект с названието „Нова перспектива“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!