Президентството се извини за IntegrateMangali

Александра Маркарян 19 юли 2012 в 13:45 1885 0

Президентът Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС

Президентството се извини, че е нарекло ромите мангали в официален документ, публикуван на сайта на държавния глава.

Както OFFNews писа, Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020) е публикувана чрез файл, озаглавен NationalStrategyIntegrateMangali.

Два часа по-късно на сайта на президентството беше публикуван текст с извинение и обещание за наказания.

"Недопустим и изключително неприятен е начинът, по който е публикувана Стратегията за интеграция на ромите на сайта на Администрация на президента. Веднага след подадения сигнал, за което изказваме благодарност, е направена промяна в наименованието на файла. Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица", пишат до медиите от президентската администрация.

Оттам изтъкват и причината за гафа:

"От началото на мандата политиката на държавния глава е насочена към осигуряване на пълна прозрачност, откритост и достъп до информация и до всички становища и документи, които са свързани с работата на Съветите към президента. Това очевидно носи своите рискове и негативи.

В края на текста от администрацията на Росен Плевнелиев поднася извинения за случилото се и поемат ангажимент "изключително стрикно" да следят каква информация и по какъв начин се публикува на сайта на президентската институция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!