Бил Клинтън подкрепи Обама в конгреса на демократите

Елица Мартинова 06 септември 2012 в 07:34 2297 0

Барак Обама и Бил Клинтън, Снимка: CNN
Барак Обама и Бил Клинтън, Снимка: CNN

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън държа реч в подкрепа на предизборната кампания на настоящия държавен глава Барак Обама на конгреса на Демократическата партия.

Клинтън официално предложи Барак Обама за кандидат на демократите във втората вечер на техния форум. В началото на речта си скандалният експрезидент изреди силните страни от управлението на Обама. Клинтън нарече икономическата програма на президента „напълно успешна”.

„Чуйте ме! Никой президент – нито аз, нито който и да било друг, нямаше да може да поправи всички щети, които страната ни понесе от икономическата криза”, заяви Клинтън.

Бившият държавен глава не пропусна да засегне и въпроса, по който Обама е най-уязвим – безработицата. Клинтън изрази увереност, че ако американците преизберат Обама, те ще усетят на практика политиката му в тази област.

„Въпросът дали американският народ вярва на това, което казах, ще реши резултата на изборите. Просто искам да знаете, че аз го вярвам. Вярвам го с цялото си сърце”, бе прочувственият финал на Клинтън, след който, за да сподели аплодисментите, на сцената се качи и Обама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!