Без промяна на здравните вноски до 2020 г.

Вероника Шербанова 13 август 2013 в 13:47 1554 0

Болница, Снимка: БГНЕС
Болница, Снимка: БГНЕС

Размерът на здравната вноска няма да бъде променян до 2020 г. Това е записано в проекта за Национална здравна стратегия за 2014 – 2020 г., съобщи БНР.

Според съставителите на стратегията в условията на икономическа криза населението няма да може да плаща по-високи вноски. Така единствената засега възможност за увеличаване на средствата в здравеопазването е използването на европейски средства.

Проектът за Национална здравна стратегия съдържа осем приоритета. Сред тях са намаляването смъртността и на детската смъртност, подобряване на детското здравеопазване, подобряване на здравето на икономически активното население.

Здравната стратегия предвижда въвеждането на единна интегрирана информационна система в здравеопазването, укрепването и модернизирането на спешната помощ, подкрепа на болниците в отдалечените райони, профилактика на редица социално значими заболявания и други.

Проектът за Националната здравна система е качен на сайта на Министерството на здравеопазването. Той ще бъде обсъден на Обществения съвет към министерството в понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!