Фандъкова нареди междинно отчитане на парното

Последна промяна на 18 февруари 2013 в 15:39 2241 6

Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС

След като излязоха и сметките за парно за януари, кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с ръководството на „Топлофикация-София” и поиска до месец междинни изравнителни сметки за всички клиенти.

Целта е да се засече реално потребената енергия от абонатите на "Топлофикация". Фандъкова поиска задължително една от датите за засичане на топломерите да бъде в извънработно време и проверката да приключи до края на март.

В сряда кметът ще се срещне с граждански организации, с които ще обсъди конкретни предложения от страна на организациите за подобряване дейността по отчитането на енергията.

От "Топлофикация-София" обявиха, че сметките за януари са средно с 10% по-ниски от тези за декември и при 96% от абонатите са по-ниски от тези за декември.

Читатели на OFFNews обаче се оплакаха, че сметките им са същите, а познават и хора, които са получили фактури с по-високи суми от тези за декември.

Покрай скандала с високите декемврийски сметки Йорданка Фандъкова поиска ежемесечно отчитане на топломерите, но шефът на “Топлофикация-София” Стоян Цветанов обяви, че това физически е невъзможно. Такова отчитане можело да има само при топломерите, които се отчитат дистанционно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2013 в 15:38

Трябва да има междинно отчитане .Да не се отчита края на отоплителния сезон със топлата вода в края на м.май.Защото за м. май ни издават от топлофикация още веднъж сметка която трябва платим.Веднъж е включена топлата вода в отоплителния сезон и след това още веднъж топла вода с ДДС.До кога ще продължава топлофикация щи ни изнудва и да плащаме за нещо което си плащаме в изравнителните сметки .Искаме за напред да се въведе задължително месечно отчитане.Не желаем да плащаме прогнозни сметки.

18.02 2013 в 20:08

Междинно засичане в края на март? Ами че то тогава обикновено свършва и целият отоплителен сезон - към 10-15 .04. парното винаги спира. А сега след края на март ще минат да засичат и в края на април - пълна тъпота. И вместо да решат кардинално проблема - чрез премахване на топлинните счетоводители, де факто узаконяват грабителската им дейност.

18.02 2013 в 20:05

Ако се махнат Брунати и Техеми, Топлофикация ще стане едно поносимо дружество.

18.02 2013 в 18:33

Моята сметка е 30% повече отколкото декември. Обяснение.. ще търся в ТЕХЕМ, едва ли ще намеря...

18.02 2013 в 18:28

ТОПЛОФИКАЦИЯ са най-мръсните монополисти. Пред нея ЕРП-тата ряпа да ядат. Изобщо не ползувам радиаторите и имам сметка 130 лева за януари – само от топла вода ли???? Искам да ФАЛИРАТ наистина, и да се оттърва от тях завинаги! ПРОКЛЕТИ ДА СА!!!!

18.02 2013 в 16:34

Иха! Кмета е решила да въдвори ред май - до края на март, че и една дата извън работно време. Ще заплачат на умряло счетоводителите, ми се струва.