Фандъкова нареди междинно отчитане на парното

Нели Чолашка 18 февруари 2013 в 15:39 3006 6

Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС

След като излязоха и сметките за парно за януари, кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с ръководството на „Топлофикация-София” и поиска до месец междинни изравнителни сметки за всички клиенти.

Целта е да се засече реално потребената енергия от абонатите на "Топлофикация". Фандъкова поиска задължително една от датите за засичане на топломерите да бъде в извънработно време и проверката да приключи до края на март.

В сряда кметът ще се срещне с граждански организации, с които ще обсъди конкретни предложения от страна на организациите за подобряване дейността по отчитането на енергията.

От "Топлофикация-София" обявиха, че сметките за януари са средно с 10% по-ниски от тези за декември и при 96% от абонатите са по-ниски от тези за декември.

Читатели на OFFNews обаче се оплакаха, че сметките им са същите, а познават и хора, които са получили фактури с по-високи суми от тези за декември.

Покрай скандала с високите декемврийски сметки Йорданка Фандъкова поиска ежемесечно отчитане на топломерите, но шефът на “Топлофикация-София” Стоян Цветанов обяви, че това физически е невъзможно. Такова отчитане можело да има само при топломерите, които се отчитат дистанционно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!