Новите сметки за парно в София били с 10% по-ниски

Последна промяна на 18 февруари 2013 в 11:51 1354 3

Парно. Снимка: БГНЕС
Парно. Снимка: БГНЕС

Сметките за парно за януари са средно с 10.32% по-ниски от тези за декември, съобщиха от "Топлофикация-София".

По техни данни 96% от хората на парно в София ще получат по-ниски сметки за януари в сравнение с тези за декември. 

Това намаление беше очаквано и дори не е голямо, като се има предвид, че от януари беше свалена цената на парното в София със 7.18%, а януари беше доста топъл.

От "Топлифакция" се позовават на данните на НИМХ, според които януари средната температура е била плюс 0.9 градуса.

По данните на изчислителния център близо 70% от клиентите имат сметки до 150 лв. за  януари.

За декември столичани бяха изненадани с доста солени сметки за парно. От "Топлофикация" предупредиха, че сумите ще са с 21% по-високи от тези за декември 2011 г., но доста хора получиха доста по-високи сметки, като увеличението на годишна база стигаше до 100%.

В резултат на това кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди проверка на всички сметки. От общинското дружество установиха грешка само при 113 от 402 хил. домакинства на парно в София.

Фандъкова поиска ежемесечно отчитане на топломерите, но шефът на "Топлофикация-София" Стоян Цветанов обяви, че това физически е невъзможно.

Такова отчитане може да има само при топломерите, които се отчитат дистанционно, уточни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2013 в 18:30

ТОПЛОФИКАЦИЯ са най-мръсните монополисти. Пред нея ЕРП-тата ряпа да ядат. Изобщо не ползувам радиаторите и имам сметка 130 лева за януари – само от топла вода ли???? Искам да ФАЛИРАТ наистина, и да се оттърва от тях завинаги! ПРОКЛЕТИ ДА СА!!!!

18.02 2013 в 13:07

Били... ама не са! Масово сметките на хората за януари са същите като за декември, моята също! На други потреби пък сметките даже имат леко увеличение. Сигурно тия дето сега се оплакваме сме от ония нещастни 4% ......
щото нали...."По техни данни 96% от хората на парно в София ще получат по-ниски сметки за януари в сравнение с тези за декември."
Лъжат! Лъжат! Лъжат!
Също като при тока!
Аман от монополисти...!

18.02 2013 в 12:15

А защо дистанционните топломери струват по-скъпо, след като всички нови устройства имат физически имат тая функция? За да струва задействането и 18 лева?
Някой се прави на луд, също като с тока.