Българки омъжвани насила в Лондон

Вероника Шербанова 18 ноември 2012 в 12:14 2127 0

ГДБОП, Снимка: БГНЕС
ГДБОП, Снимка: БГНЕС

Българки са били принуждавани да се омъжват за чужденци от трети страни заради правата, които им дава членството на България в Европейския съюз.

Престъпната група за трафик на хора, държала българките в плен, бе разбита от българските и британските специални служби, съобщи МВР.

Съвместната акция се е провела на 15 ноември в Лондон, уточняват от МВР.

Разследването започнало, след като 43-годишна българка подала сигнал в ГДБОП, че дъщеря ù е била принудена да се омъжи за чужденец срещу заплащане. След като се омъжила, на 25-годишната жена било забранено да се върне в България.

Българските спецслужби уведомили британските си колеги и след обмен на информация предприели съвместни действия.

Полицейските служби открили адреса на българката в Лондон. Там били открити и още две наши сънародници  които също били държани в плен. Очаква се те да се завърнат в България.

Задържани са седем души, членове на престъпната група. Сред тях няма българи, уточняват от МВР.

Престъпниците са се занимавали с трафик на хора за секс робини. Освен това те принуждавали млади жени да сключват брак с цел придобиване на правото на свободно придвижване в страните от Европейския съюз.

Разследването установило, че един от заловените е пребивавал в България и в жилището му е направен обиск. Открити са множество фалшиви документи за самоличност, копия на лични карти и актове за раждане на българки.

Срещу двама от престъпниците са повдигнати обвинения във Великобритания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!