Холандци и ГДБОП разбиха незаконна оръжейна в Асеновград

Николаос Цитиридис 18 октомври 2012 в 11:42 3960 4

ГДБОП разбиха оръжейна в Асеновград. Снимка МВР
ГДБОП разбиха оръжейна в Асеновград. Снимка МВР

Служители на ГДБОП разкриха нелегална работилница за оръжия в Асеновград. Операцията е била проведена съвместно с полицията на Кралство Холандия.

На 17 октомври антимафиотите претърсили сгради в местността „Света Марина“, които били ползвани от фирма за хлебопроизводство.

Незаконното оръжие се изработвало в пристроени помещения към фабриката за хляб. Работилницата за оръжия е била оборудвана с всичко необходимо за изработване на огнестрелни оръжия и преработка на газови оръжия в бойни.

Там са намерени и иззети две незаконно притежавани пушки, заглушител, основни компоненти и части за огнестрелни оръжия, изработени готови оръжия и газови, които били в процес на преработка.

С помощта на оперативно следово куче, обучено да открива оръжие и експлозиви, антимафиотите попаднали на тайник, замаскиран зад секционен шкаф във външна стена към сградата. Там имало три автомата “Калашников” - два от тях на части, 15 пистолета, самоделен картечен пистолет, два револвера, две пушки, два заглушителя, 1100 патрона от различен калибър /основно 7,62 х 39, 9 х 19 и 9 х 18/. От тайника са били иззети и значително количество основни компоненти за огнестрелни оръжия - цеви, цевни кутии, затвори, затворни рами, както и заготовки за тях.

Незаконната оръжейна била на пловдивчанина Т. Л. на 44 г. Той е криминално проявен и осъждан за побой. Неговият съдружник във фирмата за хлебопроизводство е Т.Л., уточняват от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews