Българска акушерка разследвана за 17 грешки във Великобритания

Последна промяна на 27 ноември 2012 в 11:56 1956 1

Болницата в Гилдфорд, графство Съри, Снимка:
Болницата в Гилдфорд, графство Съри, Снимка: "Дейли мейл"

Българска акушерка е разследвана заради 17 обвинения за допуснати грешки в британска болница, пише „Дейли мейл“.

Акушерката Маргарита Аврамова работила в болницата в град Гилдфорд, графство Съри от юни 2009 г. Малко след това обаче работодателите ù забелязали поредица от грешки. Това ги принудило да я включат в програма, в която надзорник следи постоянно работата ù.

Съветът по акушерство и медицински грижи ще разследва Аврамова за 17 грешки. Сред тях са опитът ù да постави инжекция на бебе със спринцовка, в която имало въздушен мехур и неправилно лекуване на новородено с бавен сърдечен ритъм. Освен това акушерката не измерила правилно кръвното налягане на бременна жена и дръпнала главата на бебе при раждане, без да е инструктирана да направи това.

Оплаквания срещу българката има и за това, че изпитва затруднения при комуникацията с британския персонал на болницата и неумението ù да се справи с документацията.

След като Аврамова не показала подобрение, от ръководството на болницата я уволнили през 2010 г.
В момента българката работи на пълно работно време в болница в Окстед, посочва изданието.

Аврамова отрича повечето обвинения срещу нея, като твърди, че не помни повечето обвинения. Други тя нарекла „малка грешка“.

Акушерката е поискала отлагане на изслушването пред Съвета по акушерство и медицински грижи, тъй като била уморена от изкарана нощна смяна. Искането ù е отхвърлено и случаят ще бъде разгледан в нейно отсъствие.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2012 в 12:12

Мда... Сигурно това е единствената акушерка в света, на която явно не и идва отръки занаята и следва да се преквалифизира, вместо да се прави от това политически проблем! Как би звучало, ако новината беша: "Английска акушерка допуснала един бюлюк грешки в работата си"?! - Странно!

Да не говорим.... че нормално човек го забелязват, че не става и го уволняват на 3-тата грешка, не на 17-тата!.. И после не го вземат в съседната болница...

Има нещо много гнило в този случай... А Британската здравна система е доказано под всякаква критика.