Американски доклад: Българският съд е неадекватен

06 май 2013 в 11:32 2510 1

Интернет
Интернет

Българската съдебна система е неадекватна при справянето с интернет пиратството и нарушителите на интелектуалната собственост. Често срещано явление в България е да се регистрират подвеждащи търговски марки.

Това се казва в доклад на Търговското представителство на САЩ, цитиран от агенция "Фокус".

Пиратството в интернет продължава да предизвиква сериозно и увеличаващо се безпокойство. Множество онлайн услуги, нарушаващи законите, продължават да оперират на пазара и съдебните действия срещу тях рядко водят до ефективни присъди, се посочва още в доклада.

В същото време България е предприела "ограничени стъпки" за разрешаването на тези проблеми, констатират авторите на доклада.

"По правило притежателите на права са изправени пред значителни забавяния при съдебното разрешаване на спорове относно авторските права, в голяма част от които не се стига до крайна присъда, а когато има присъди, те са недостатъчни", констатират авторите на документа.

Те препоръчват българското правителство да се координира с притежателите на интелектуална собственост и другите заинтересовани страни, за да разработи препоръки за редуциране на пиратството в интернет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!