Алкохолният туризъм в Гърция взе поредна жертва

27 юли 2013 в 17:12 4812 1

Алкохол , Снимка :БГНЕС
Алкохол , Снимка :БГНЕС

Алкохолния туризъм в Гърция взе поредна жертва. Убит е 19-годишен младеж след пиянска свада на тинейджъри, съобщава БНР.

Местните жители настояват властите да засилят контрола на заведения, които предлагат евтин алкохол и са особено привлекателни за британските младежи.

По гръцките острови има места, които са сред най-предпочитаните от британските тинейджъри. Не само хубавите плажове, но и евтиният алкохол се рекламират от туристическите агенции.

Последният инцидент на курорта Малия на остров Крит отново показа, че за алкохолния туризъм повече се говори, отколкото се прилагат мерки.

Местните жители обвиняват властта, че само формално е увеличен броя на полицаите, но собствениците на заведения привличат с евтин алкохол тийнейджърите. Ежедневно по улиците се виждат познати от години картини на пияни младежи, които лежат без да могат да се движат. Алкохолният туризъм е изключително доходен, за да се прекрати, смятат гърците. Екскурзовод сподели, че често посреща тинейджърски английски групи, в които младежите са толкова неадекватни, че дори не знаят в коя страна пристигат на почивка.

Все пак в последните години има малка промяна, както с броя на полицаите, така и с увеличената охрана на заведенията. Самите гърци избягват да ходят на почивка на местата, където се събират английски младежи, привлечени единствено от евтиния алкохол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков