8 министри в оставка ще отговарят на депутатски въпроси

22 февруари 2013 в 07:49 1410 0

Кабинетът
Кабинетът "Борисов" остана в историята. СНИМКА: БГНЕС

Осем от министрите на кабинета в оставка ще отговарят днес на депутатски въпроси по време на парламентарния контрол. 

Най-много питания са постъпили към земеделския министър Мирослав Найденов - общо 22. Той ще отговаря за въпроси за програмата за развитие на селските райони, за незаконни сечи, за обезщетенията на бежанците от Беломорска Тракия, "Напоителни системи" и др.

14 въпроса има към екоминистърката Нона Караджова, която ще отговори защо закъснява проектът за завода за боклука в София , за екотаксите при внос на автомобили и др.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще отговаря на 13 въпроса, сред които са актуалният въпрос за инвестициите на енергодружествата; цената на природния газ за крайните потребители; военната индустрия и др.

12 въпроса мса постъпили към министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова. На въпроси в парламента ще отговарят още социалният министър Тотю Младенов, здравният Десислава Атанасова, външният Николай Младенов и вътрешният Цветан Цветанов, който е последен в дневния ред. 

Няколко министри не могат да присъстват на парламентарния контрол, като са посочили различни причини. Вежди Рашидов няма да присъства поради заболяване, макар вчера да бе в пленарната зала, докато се гласуваше оставката на кабинета. Симеон Дянков е изтъкнал "лични причини". Аню Ангелов е в чужбина, а Ивайло Московски имал "предварително поет ангажимент с международно участие".

 

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови