62-и ден на протести

Последна промяна на 14 август 2013 в 20:04 3040 22

И тази вечер пред Министерски съвет се събраха граждани, които протестират срещу кабинета на Пламен Орешарски.

В 19.45 ч. движението на площад "Независимост" бе спряно. Протестиращите продължиха да се събират до 20.00 ч., скандирайки "Оставка". След това те направиха традиционното шествие до парламента,в което се включиха около 300 души. Около 21.00 ч. по-голямата част от тях вече се бяха разотишли. На площада се раздаваха вестник "Протест" и листовки с "ПризивЪ" за присъединяване към петъчния митинг пред парламента.

Хронология на събитията:

21.15 ч. - София - днешният протест завърши

21.00 ч. - София - на площада са останали около 50 души.

20.50 ч. - София - голяма част от протестиращите се разотиват.

Значката НОрешарски.

20.40 ч. - София - на площада продължават скандиранията срещу правителството. Хит е значка с комбинация от Буква N, орехче и удивителна.

20.35 ч. - София - на един от плакатите пише "Дърева и Волгин са отпуска, заместват ги Шамара и Петното"

Такива листовки също се раздават на площада.

20.30 ч. - София - по традиция от последните дни пред сградата на Народното събрание няма заграждения, а само полицейска лента. По всяка вероятност те ще бъдат поставени отново в петък. Днешният протест отноо има около 300 души, но е доста по-шумен, в сравнение с предходните 5-6 дни.

20.25 ч. - София - протестът стигна до парламента. Хората скандират "Мафия", "Оставка" и "Избори"

Протестна снимка за спомен от София.

20.15 ч. - София - протестиращите наближават "Раковска". привличайки вниманието на група туристи пред Руската църква 

20.05 ч. - София - шествието тръгва към парламента.

Шествието тръгва към парламента.

19.45 ч. - София - представители на Протестна мрежа са образували нещо като контактен пункт до фонтаните пред президентството. Желаещите си задават въпросите и получават вестник "Протест".

19.35 ч. - София - протестиращите започват да се събират на площада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.08 2013 в 12:43

Надай се куре на пияна жена... хахаха тъпак.

15.08 2013 в 10:04

Дядо, дядо нали ти казах за кръвното?

15.08 2013 в 10:03

Значи ако подходим логически щом за подмножеството скандиращо "червени боклуци" България е независима държава а според подмножеството съдържащо ник, не е значи имаме така да се каже противоречие. Значи ник живее в зависима държава а ние не. Значи живеем в различни държави. Е тогава ники какво правиш в нашата независима държава бе пиле? Айде...

15.08 2013 в 10:01

Ми изкъпи се бе дядо. Тури си чисти гащи, избръсни се, пръсни един афтършейв и ще те одобря няколко пъти. Само си вземи некакъв лубрикант защото одобрението ми е голямо и ще боли малко.

15.08 2013 в 09:59

Дедо, добре ли си бе? Да не те е напекло нещо? Я седи на сянка и пий айрянче.. ма чисто без мастика щото така и така си говориш глупости :) "Охранен некадърник" ми харесва, другарчето ти по форумен чин ли ти го подсказа? Щото не виждам в тебе ентелектуален потенциал да го измислиш сам.

15.08 2013 в 09:58

Абе като гледам температурите сега в София бих скокнал за малко до Сибир. Но ще се върна зъл и жаден за реванш и тогава стареца ще плаче горко но закоравялото ми сибирско сърце няма да се трогне и ще го разкъсам като опаковка на кроасан.

15.08 2013 в 09:57

Я, животе.. бе ти знаеш ли колко нули има в един милиард? И се пише "сиртаки". Ти рахат бъди - на тебе Кутев ще ти плати от неговите си джобни - такива форумни бълхи като тебе са евтини. Не се притеснявай, че ако червеногъзите не вземат милиарда ще останеш без хонорарче. Нали трябва да си купиш нови джапанки от Илиенци - луй вюотон хахахаха. От друга страна ми харесва, че пишеш с големи букви - явно са ти показали капслока и ти сега възхитен от възможността да вложиш нюанс в съобщенията си не го изключваш. Айде бегай легай...

14.08 2013 в 23:49

Протестът печели всеки ден и ще продължава да печели. Това прозира и от действията на правителството в опозиция, защото не мога да нарека по друг начин кабинет, който се е поставил в положение, в което вместо да управлява дава непрекъснати обяснения по медиите за всяка своя постъпка.

Радвам се да видя как червената ударна бригата превърна шепа протестиращи от Протестна Мрежа в мъченици. Очевидно е, че медийната маша на мафията не е научила един от най-важните уроци на маркетинга: няма лоша реклама. С постоянно съсредоточаване на всичката медийна машина върху Протестна Мрежа, те успешно издигат организацията в култ. За това без да има извънредни събития през почивката на Парламента, Протестна мрежа за няма и седица събра цели 5500 членове във Фейсбуук.
Защо им е на Протестна Мрежа телевизия и вестник, след като всички медии работят в нейна полза. Това е просто прекрасно!

14.08 2013 в 23:34

Да се обзаложим - дадено, но като гледам Вие от сега сте загубили най-важния залог в живота - нервите си. Щадете нервите си, млади момко! Самият Вие вече се бунтувате по своеобразен начин срещу този, който Ви плаща за да пишете тук. Помислете, има ли нужда да продължавате да слугувате на изгубена кауза. Излезте навън и си намерете нормална, достойна работа и животът ще Ви възнагради. Не чакайте само на другите да изкарват Вашия хляб, а Вие да ядете наготово.

14.08 2013 в 22:43

Охааа, какъв изтънчен "социалистически" език - онагледяващ високото качество на червения електорат.