321-ра аудитория на ВТУ окупирана втори ден

OFFNews 29 октомври 2013 в 15:32 3070 7

Великотърновският университет
Великотърновският университет "Св. Св. Кирил и Методий"

Втори ден продължава окупацията на 321-ра аудитория във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

Окупацията започна рано сутринта вчера, когато студентите се събраха пред паметника на Патриарх Евтимий пред Ректората, а малко след 9 ч влязоха в аудиторията и прочетоха декларация. Документът бе връчен на помощник-ректора доц. Милен Миков.

В 321 аудитория беше проведена лекция, планирана по график, но на нея присъстваха и протестиращите студенти. "След края на лекцията дойде доц. д-р Милен Михов и ни обясни, че ние действаме против закона. Но не каза срещу коя част от закона действаме точно. Бяхме заплашвани и манипулирани, но ние не се дадохме", разказа студентката Марина Братанова.

"След като медиите си тръгнаха, представители на Студентски съвет дойдоха и започнаха да ни изкарват платени, купени и политизирани. Ние не принадлежим към никоя партия. Ние сме преди всичко български граждани", добавя студентката.

Около 10 стиденти прекараха нощта в аудиторията, окупацията продълажва и днес.

Студентите споделяат, че въпреки това не искат да възпрепятстват лекции в залата и биха допуснали тяхното провеждане, но занятията са преместени в други аудитории.

"Искаме колегите ни да разберат, че не се обявяваме против протичането на лекциите по начина, по който за заложени в графика. Вчера тук беше проведена обща лекция по музейно дело с два курса и ние не я спряхме по никакъв начин. Седяхме на последните редове и слушахме като добри студенти. Защото ние сме студенти и искаме да учим. Искаме и колегите ни да учат", казват студентите за протеста си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови