Quantcast

Пропагандните тези срещу протеста

Последна промяна на 18 август 2013 в 14:42 11285 78

Антоанета Цонева
Антоанета Цонева

Автор: Антоанета Цонева

Преглед на пропагандните тези на управляващите и проправителствените медии:

1. Няма лидери - това е проблем, защото протестът няма глас и ще затихне.

2. "Лица" има, но те не са автентични, замесени са в схеми за влияние и контрол, направлявани от либерални тинк-танкове.

3. Народът е разделен и противопоставен по линията София - страната. Имало и хора с проправителствена позиция, но те са заглушавани от агресивните и "скудоумни" протестиращи (виж редакционния коментар на Дума от вчера). Те са се самоорганизирали и са дошли на "спонтанна манифестация" до София.

4. С голямо упорство гражданите се противопоставят изкуствено - в текстовете на наричащите себе си "леви интелектуалци" красиви и умни се сблъскват с бедни и необразовани.

5. Пропагандата твърди, че има ключово разделение между Юнските и Февруарските протести, които сегашният протест презирал - също изкуствена и измислена пропагандна теза. Още повече, че част от сега протестиращите бяха на протестите и през февруари

6. Най-експлоатираната мантра е, че протестът има задкулисие - икономически и политически кръгове, които стоят зад него и пречат на това правителство да направи своите хубави неща; в същото време леви говорители твърдят, че правителството има задкулисие. ( "Правителството има задкулисие, но и протестите го имат. В момента се борят две задкулисия, а хората с истинска гражданска позиция - те май са обречени. Те не са и едва ли ще бъдат политически представени." Искра Баева - интерю за 24 часа );

7. Може да дойде по-лоша олигархия и затова не трябва да има избори сега, а някога. Самите управляващи признават, че Пеевски е от олигархичен кръг, разполагащ с банка и медии, поради това разговорът за отсъствието на  върховенство на закона не се води - в къщата на обесения не се говори за въже.

8. Протестът щял да запази моралната си същност само ако след оттеглянето на Пеевски хората са се прибрали вкъщи - създателите на тази мантра се тревожат силно от продължителността на протеста и че става все по-трудно да се говори как някой му дърпа конците и го плаща 65 дни - вестник Дума настоява да сме интелигентни да се приберем от улиците, но тук има проблем - тези, които призовават към това не могат да намерят доказателства, че архитектите на назначението на Пеевски не редят пасиансите и сега - този въпрос не го коментират - защото знаят, че Пеевски не си е тръгнал, а дърпа канците в името на своя патрон. Или: Приберете се, а архитектите да си останат - това ще направи протеста морален.

9. Липсва диалог, защото някой не позволява на протестиращите да установят контакт с властта и да влязат в преговори с нея. Кой е този някой - естествено задкулисието, търси се изкуствена конфронтация и ескалация, която да срути властта. В същото време поканата за диспут между протестиращи и управляващи в обществената телевизия беше отхвърлена с въпроса: Кои сте вие, че да полемизираме с вас?

Какво пропагандата премълчава:

1. Едно от най-обезсърчителните неща за противниците на протеста е неговата продължителност и невъзможността да се намерят факти за наличието на организация, която плаща на протестиращи. Напротив - има разследвания за обратното - случаят с Атака и нейните милиции.

2. "Говорителите" на контрапротеста  Шамара и Петното никой не ги коментира - за тях е ясно, че са наети и това е приемливо за медийните бухалки и управляващите.

3. На контрапротестите рядко има повече от 30 души. В проправителствените медии той се представя като съизмерим с истинския протест, на който идват десетки хиляди и пълнят "Цариградско шосе" от Парламента до "Плиска".

4. Пропагандата премълчава, че  на контрапротеста на 16 август имаше много хора, които не знаеха защо са там, но  събудени в 4 часа сутринта и подкарани към София с платени неизвестно от кого автобуси. Пропагандата мълчи, че потънали в бедност и мизерия граждани бяха изправени като жив щит да бранят управлението и да осигурят телевизонните кадри за сцени на "къпане в народната любов", макар и пак зад ограждения. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.12 2013 в 13:59

Протест няма ако не сте разбрали. Има разходки, пърформънси, арт инсталации. Но протест НЯМА

14.10 2013 в 13:57

Хахаха - да си ходи обратно в дупката платеният драскач :-) Много време им отделихме!!!

27.08 2013 в 14:46

Първото ми мнение явно не бе одобрено, та идва втория опит...

Тук има факти, показващи кой налага разните "пропагандни тези" срещу протеста:
http://www.bgpatriot.com/web/bg/topics/bulgaria/protesti_2013/

Цонева, Асен Генов не беше ли експерт в твоя Институт за развитие на публичната среда?
Защото той казва, че юнските протести искат права за разлика от феврурарските, които били за привилегии.

Същите сте като "случайното лице от протеста" в БТВ - онази Зорница Миткова от ПроПиар, която изрично подчертаваше, че юнските протести са "красиви", "инетлигентни" и "нормални" и нямат нищо общо с февруарските.

Пак ще кажа - вие, финансово мотивираните НПО и Пиар активисти, опорочихте протеста!

26.08 2013 в 19:57

Хайде вместо ала-бала-ници, да си говорим с факти:
http://www.bgpatriot.com/web/bg/topics/bulgaria/protesti_2013/

Медиите ни избраха едни "случайни" пиар и НПО лица като Зорница Миткова, Асен Генов и теб, Цонева, да пропагандирате с все сила, че февруарските и юнските протести са различни - има го документирано в статиите от линка по-горе.
И какво излиза, Цонева - оборваш приказките на експерта от твоя Институт за развитие на публичната среда, като "пропагандна теза срещу протеста", така ли?

Вашите експерти, Цонева, твърдят, че февруарските протести искали привилегии, а юнските - права!
Такива като служителката в ПроПиар налагаха елитаристичната теза, че протестиращите от юни са "красиви", "инетлигентни", "нормални" и нямат нищо общо с февруарските протестиращи.

Вие, финансово мотивираните НПО и Пиар активисти, опорочихте протеста!

21.08 2013 в 12:23

Е,след толкова удрящ в целта материал,как да не се нахвърлят върху автора!Все пак, на оплюващите Антоанета Цонева съвсем им издишат аргументите:Бойко и сие,минало несвършено,и т.н.Ми то тези ,които са живяли и преди 89-та ,помнят как за всичко беше виновно монархо-фашисткото наследсво,а ако и то не достигаше се прибавяше и капиталистическото обкръжение..."Не чове,а желязо!...Комунист!"

21.08 2013 в 05:24

За соросоидните прокопчета или добро или нищо...

20.08 2013 в 20:06

Псевдо-аналитичен материал на личност, която погрешно има самомнение на интеллектуалец.

Тезите са оборими елементарно. Ще се спра само на онази, по която са най-чувствителни т. нар. протестиращи: за сутеньорите и заплащането. Нямало доказателства! Какви доказателства искате, --преки ли? Няма как да стане. Западните сутеньори на местните куртизани не са глупаци, те работят внимателно, предпазливо и с множество посредници. Но за умния и наблюдателен човек фактът, че протестите са инстпирирани от вън е очевиден. Достатъчно е да се отговори на въпроса "Qui bono?". Правителството на Пламен Орешарски обърка част от геополитическите сметки на оста Вашингтон-Брюксел-Тел Авив, и започна масиран износ на "цветно" обществено напрежение. Тази пиеса е играна на много сцени: в Европа, Близкия Изток, Средна Азия, Северна Африка. Колкото до заплащането, ами и то е трудно доказуемо, понеже не е в интерес на заплащаните да издават тайната. Плащащите ги държат "на каишка"...

20.08 2013 в 17:29

Ама естествено, аз съм комунист, може би и турчин ще ме изкарате, който е заклет фен на Сталин, и любимата ми страна е Северна Корея. Също така нямам компютър, интернет и телефони, защото са ,,буржоазни" и са плод на прогнилия капитализъм и т.н. АБЕ АЛООООО, не се опитвайте да ме изкарате некъв какъвто не съм. Чудно ми е явно казвам истината за да ОБИДЯ ЛИЧНО, хора които ми се нахвърляха???

20.08 2013 в 00:04

Имаше една много известна песен на Милена на времето и се казваше:
"Немам нерви". Немам нерви да чета простотиите на червения динозавър Тодорова. За която вече и САЩ са се включили в играта да събарят любимото й българско правителство. Немам нервииии!

19.08 2013 в 15:48

Ами за съжаление такива са ни "Институтите..."предимно пълни с "калинки",а ако се завърти някоя
по-изучена особа,то тя задължително "ухае"отдалеч на нечистоплътност!