OffNews.bg

Валери Симеонов: Министерството на Горанов не е контролирало Комисията по хазарта

Не само Комисията по хазарта "удобно и печелившо е пасувала", но и служители от Министерство на финансите не са упражнявали достатъчно контрол над нея. Става въпрос за неплатени 600 млн. лева - годишна злоупотреба е трябвало да се платят по закона, но са били задържани от оператора. 

Законът се е прилагал превратно, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по Нова тв. Естествено, че има и хора, които са били на хранилка. И за мен това са били хора от БСП, каза още той. 

Симеонов коментира и вчерашният протест, който блокира Орлов мост. Протестът е политически и хазартно подквасен повече, отколкото професионално мотивиран, заяви той. 

По повод скандала с президента и записания разговор с шефа на ВВС за проверката на КПКОНПИ на Десислава Радева, Симеонов коментира: Това е малко обидно, защото затвърждава мнението, че всички са маскари, ако цитирам българската класика". Институциите не трябва да преминават определени граници в отношенията помежду си, защото от това губи държавността. Но предпочитам да дадем стоте дни на главния прокурор.