Заловиха 26 нелегални мигранти в София по време на акция

OFFNews 14 октомври 2022 в 09:54 1377 0

Жандармерия

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Жандармерия

Служителите на реда заловиха 26 нелегални мигранти от Сирия, Ирак и Мароко по време на полицейска акция рано тази сутрин на улица "Царибродска" 65 в София, предаде БНР.

Мигрантите са отведени в столичното Трето РПУ. След като дадат показания, те ще бъдат откарани в някой от мигрантските в центрове - на Агенцията по бежанците или на МВР в София.

Въпросът дали адресът е бил "депо" за нелегални мигранти, откъдето те са били извозвани към българо-сръбската граница, предстои да бъде изяснен. По случая е образувано досъдебно производство.

През последните няколко месеца мигрантският поток се засили, а сред задържаните нелегални мигранти има все повече мароканци. Според експерти причината за това е, че западноевропейските държави са засилили мерките за сигурност в Средиземно море, а мароканците пътуват до Турция без ограничения и оттам атакуват с българо-турската граница.

Преди мигрантите биваха оставяни на автомагистрала "Тракия", но сега трафикантите са сменили тактиката и карат мигрантите до София или директно до сръбската граница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови