Задържаха в Италия бившия приятел на убитата Алена Щерк

OFFNews 30 май 2022 в 07:48 5150 0

Алена Щерк

Снимка Фейсбук

Костариканецът Виктор Спига, когото българската полиция издирва във връзка с изчезването на 47-годишната Алена Щерк, е бил задържан късно снощи от полицията в Италия. 

Спига е бил арестуван от органите на реда в град Асколи Пичено около 20 минути след полунощ местно време. Той е бил задържан от полицаите на влизане в хотела, в който се бил настанил, съобщи БНР. 

От МВР потвърдиха, че откритото край Радомир тяло е на Алена Щерк, информира бТВ. 

47-годишната жена изчезна в петък – 27 май, и беше обявена за издирване. Тялото й беше открито на нерегламентирано сметище край Радомир. 

Пред БНР преди ден адвокатът на Спига - Любен Казанлиев, обясни, че костариканецът ще се върне в България на 5 или 6 юни и ще съдейства на разследването. Днес Казанлиев заяви пред bTV, че не знае дали клиентът му е задържан. 

"Запознах се с него, когато той и Щерк трябваше да разделят бизнеса си. Двамата бяха прагматични. Нещата бяха в рамките на нормалното, с добро се разделиха", каза адвокатът. 

Според Любен Казанлиев някой има полза да се разпространява невярна информация за Спига. Той се е чул с клиента си снощи в 11:30 часа, за да го пита за предполагамия паник бутон в къщата на Щерк - Спига е заявил, че когато се е изнасял, паник бутон не е имало.

Любен Казанлиев е на мнение, че е невъзможно Спига да е бил задържан толкова бързо, защото има административни пречки. Издаването на европейската заповед за арест отнема 1-2 дни, твърди адвокатът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!