Откриха тяло край Радомир, вероятно на издирваната 47-годишна IT специалистка (обновена)

OFFNews 29 май 2022 в 16:13 10410 1

Алена Щерк

Снимка Фейсбук

Алена Щерк

Тяло на мъртва жена е открито от полицията близо до Радомир. Смята се, че откритата жена е изчезналата 47-годишна IT специалистка, която полицията издирва от вчера. Това все още не е потвърдено, предстои ДНК анализ, съобщи БНР.

Сигналът за изчезването на жената беше подаден от децата ѝ.

Започва издирването ѝ. В него се включват и нейни приятели. Колата ѝ е засечена от камери и полицията, която търси основно около Радомир. Предполага се, че с нея е било транспортирано тялото ѝ, тъй като са открити кървави петна. След това автомобилът е върнат в гаража на къщата в Бояна.

Полицията е издирвала изчезналата жена през целия ден на метри от мястото, където беше открито тялото.
Заподозрян за престъплението е бившият ѝ приятел – Виктор Спига, с когото са живели заедно в Рударци и са имали общ бизнес.

Пред bTV адвокатът на Спига заяви, че клиентът му е разбрал за изчезването на Щерк от телевизията и бил "много разстроен от тази информация". В момента бил в Италия, където е заминал в деня на изчезването на
Алена, и щял да се върне на 6 юни.

Ден по-рано публикации във Facebook известиха, че се издирва Алена Райнхолд Щерк на 47 г. от София, в неизвестност от над 24 часа. 

В началото на седмицата бе обявен за издирване друг компютърен специалист и търговец на криптовалута, който също изчезна безследно - Александър Алтънбашев. До момента той не е открит. Прокуратурата разследва евентуалното му отвличане.

Разследването по случаите продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!